Nederlands EU-voorzitterschap ten einde

Het is zover… Het Nederlandse EU-Voorzitterschap is ten einde, en dus ook de parlementaire dimensie daarvan. De Staten-Generaal kijken terug op zes interessante, inhoudelijke en interactieve interparlementaire conferenties, waarin parlementariërs met elkaar van gedachten hebben gewisseld over actuele maatschappelijke thema’s die niet stoppen bij de eigen landsgrenzen. Daarmee leverden zij een belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van de doelstelling van het voorzitterschap, namelijk om samen te bouwen aan parlementaire controle op EU-besluitvorming.

 

Het Nederlandse parlement bedankt alle deelnemers voor hun komst, hun inzet en hun actieve bijdrage aan het debat, en sluit graag af met een sfeerimpressie van een succesvolle parlementaire dimensie.

In deze korte video blikken wij terug op de afgelopen zes maanden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *