Het Vredespaleis in Den Haag

Den Haag – internationale stad van vrede en recht

Den Haag is weliswaar niet de hoofdstad van Nederland, maar heeft als stad waar de Nederlandse regering en het parlement zijn gevestigd en als residentie van het koninklijk huis een belangrijke functie. Den Haag is ook de internationale stad van vrede en recht. Tienduizenden mensen werken hier elke dag samen aan een vrediger, rechtvaardiger en veiliger wereld. In zo’n 160 organisaties, honderden bedrijven en kenniscentra. Ook in het Vredespaleis, al meer dan 100 jaar het symbool voor internationale gerechtigheid. Den Haag is dé plek waar conflicten worden voorkomen en vreedzaam opgelost.

Den Haag is vaker gaststad voor internationale conferenties en fungeert als ontmoetingsplek voor dialoog en debat. Zo is er onder andere de Nucleair Summit in 2014 geweest en de Global Conference on CyberSpace in 2015. En Den Haag is een Europese stad: vele Europese organisaties zijn in de stad gevestigd, maar ook is Den Haag zelf actief in Brussel en de rest van Europa.

Voor meer informatie over Den Haag kijkt u op: www.denhaag.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *